Ak hľadáte recept na taliansku cibuľovú polievku, tu je jednoduchý a tradičný recept:

Suroviny:

  • 3 veľké cibule, nakrájané na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1/2 šálky bieleho vína
  • 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
  • Soľ a čierne korenie na dochutenie
  • 4 plátky grilovaného chleba
  • 1 šálka strúhaného parmezánu na posypanie (opcionálne)
  • Čerstvý petržlen na ozdobenie (opcionálne)

 

Talianská cibuľová polievka

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olivový olej na strednom ohni a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte cibuľu asi 10-15 minút, kým sa stane mäkkou a zlatistou.
  2. Pridajte nasekaný cesnak a smažte ho spolu s cibuľou ďalšiu minútu.
  3. Znížte teplotu a pridajte biele víno. Dovoľte mu vrieť niekoľko minút, aby sa alkohol vyparil.
  4. Pridajte zeleninový vývar a tymián. Nenechajte základňu zovrieť, ale nechajte ju pomaly variť asi 15-20 minút, aby sa arómy spojili.
  5. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa potreby.
  6. V pripade potreby môžete polievku zmiešať so staferlom na hladký krémový vzhľad.
  7. Vo vypiete hrnce alebo pekáča rozotrite grilovaný chlieb a pokvapkajte ich olivovým olejom. Pečte ich na 180 °C asi 10 minút, až kým nebudú chrumkavé.
  8. Podávajte polievku s plátokmi grilovaného chleba na vrchu. Môžete ju tiež posypať strúhaným parmezánom a ozdobiť čerstvým petržlenom.

Dúfam, že si vychutnáte tento chutný taliansky recept na cibuľovú polievku!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *