Na prípravu benátskej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 2 cibule
– 2 mrkvy
– 2 zelerové stonky
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice olivového oleja
– 400 g paradajok (môžete použiť aj konzervované)
– 1 čajová lyžička cukru
– 1 lyžička soľ
– 1/2 lyžičky čierneho korenia
– 1/2 lyžičky sušenej bazalky
– 1/2 lyžičky sušenej oregana
– 1/2 lyžičky sušeného tymianu
– 1 liter zeleninového vývaru
– 100 g špagiet
– 50 g strúhanej Parmezánu
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Polievka benátska

Postup:

1. Cibuľu, mrkvu, zeler a cesnak očistite a nakrájajte na drobné kocky.

2. V hrnci si rozohrejte olivový olej a na ňom orestujte nakrájanú zeleninu, kým nezmäknú.

3. Medzitým paradajky zmixujte v mixéri, alebo ich použite konzervované paradajky.

4. Do orestovanej zeleniny pridajte paradajky, cukor, soľ, čierne korenie, bazalku, oregano a tymian. Všetko dobre premiešajte.

5. Pridajte zeleninový vývar a nechajte zmes povariť asi 15-20 minút, aby sa všetky chute prepojili.

6. Medzitým uvaríme v osolenej vode špagety podľa návodu na obale. Keď sú uvarené, scedíme ich a pridáme do polievky.

7. Polievku môžeme podľa chuti dochutiť soľou a korením.

8. Na záver do hotovej polievky pridáme strúhaný Parmezán a necháme ho rozpustiť.

9. Polievku podávame posypanú čerstvou petržlenovou vňaťou.

Takto pripravenú benátsku polievku môžete podávať ako samostatné jedlo s chlebom, alebo ako predkrm k hlavnému jedlu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *