Fazuľová polievka s údeným rebrom, chutí tak ko žiadná iná a zasíti celú rodinu. Dnes si ju spoločne pripravíme za 45 minút. A možno aj rýchlejšie.
Tu máte skvelý recept na fazuľovú polievku s udým rebrom:
Suroviny:
- 250 g sušených fazúľ (napr. biele fazuľky)
- 200 g udýbeného rebra
- 1 cibuľa, jemne nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 mrkvy, na plátky nakrájané
- 2 zemiaky, na kocky nakrájané
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Fazuľová polievka s údeným rebrom
Postup:
- Fazuľu vopred namočte cez noc. Následne ju dôkladne prepláchnite.
- V hrnci si zohrejte olej a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
- Pridajte rebro, fazuľu a dosypeme mletú sladkú papriku. Premiešajte a opekajte pár minút.
- Zalejte vodou, aby všetko bolo pokryté. Pridajte mrkvu, zemiaky a paradajkový pretlak.
- Soľte a okoreňte podľa chuti.
- Polievku varíme na miernom ohni približne 1,5 – 2 hodiny, kým fazuľa nie je mäkká.
- Ak je polievka príliš hustá, pridajte trochu vody.
- Na záver ochutnajte a pridajte ďalšie korenie alebo soľ, ak je to potrebné.
- Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou a chlebom.
Dobrú chuť!