Fazuľová polievka s údeným rebrom

Fazuľová polievka s údeným rebrom, chutí tak ko žiadná iná a zasíti celú rodinu. Dnes si ju spoločne pripravíme za 45 minút. A možno aj rýchlejšie.

Tu máte skvelý recept na fazuľovú polievku s udým rebrom:

Suroviny:

  • 250 g sušených fazúľ (napr. biele fazuľky)
  • 200 g udýbeného rebra
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 mrkvy, na plátky nakrájané
  • 2 zemiaky, na kocky nakrájané
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Fazuľová polievka s údeným rebrom

Postup:

  1. Fazuľu vopred namočte cez noc. Následne ju dôkladne prepláchnite.
  2. V hrnci si zohrejte olej a pridajte nasekanú cibuľu a cesnak. Orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte rebro, fazuľu a dosypeme mletú sladkú papriku. Premiešajte a opekajte pár minút.
  4. Zalejte vodou, aby všetko bolo pokryté. Pridajte mrkvu, zemiaky a paradajkový pretlak.
  5. Soľte a okoreňte podľa chuti.
  6. Polievku varíme na miernom ohni približne 1,5 – 2 hodiny, kým fazuľa nie je mäkká.
  7. Ak je polievka príliš hustá, pridajte trochu vody.
  8. Na záver ochutnajte a pridajte ďalšie korenie alebo soľ, ak je to potrebné.
  9. Podávajte s čerstvou petržlenovou vňaťou a chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *