Gulášová polievka z bravčového pliecka

Ak máte radi chutnú a sýtu polievku, gulášová polievka z bravčového pliecka je skvelou voľbou. Tu je jednoduchý recept, ako ju pripraviť:

Suroviny:

  • 500 g bravčového pliecka
  • 2 cibule
  • 2 papriky (červená a žltá)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletej majoránky
  • 1 plechovka nakrájaných rajčín
  • 1 liter hovädzieho vývaru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olej na opraženie

 

Gulášová polievka z bravčového pliecka

Postup:

  1. Bravčové pliecko nakrájajte na menšie kúsky. Opláchnite ich pod tečúcou vodou a osušte kuchynským papierom.
  2. Cibuľu očistite a nakrájajte na drobné kocky. Papriky umyte, odstráňte semienka a nakrájajte ich na tenké prúžky.
  3. V hrnci zohrejte olej a opražte cibuľu dozlatista. Pridajte bravčové pliecko a opražte ho zo všetkých strán, aby sa jemne zatiahlo.
  4. Pridajte sladkú papriku a mletú červenú papriku, rasce, majoránku a nasekaný cesnak. Dobre premiešajte a nechajte chvíľu restovať, aby sa vôňa a chuť korenín uvoľnili.
  5. Pridajte nakrájané papriky a rajčiny. Zalejte hovädzím vývarom a nechajte polievku variť asi 30 – 40 minút, kým sa mäso zmäkne.
  6. Podľa chuti dochuťte soľou a čiernym korením.
  7. Podávajte teplú s opečeným chlebom alebo knedľami.

Dúfam, že si budete pochutnávať!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *