Ak máte radi chutnú a sýtu polievku, gulášová polievka z bravčového pliecka je skvelou voľbou. Tu je jednoduchý recept, ako ju pripraviť:
Suroviny:
- 500 g bravčového pliecka
- 2 cibule
- 2 papriky (červená a žltá)
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice sladkej papriky
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička mletej majoránky
- 1 plechovka nakrájaných rajčín
- 1 liter hovädzieho vývaru
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olej na opraženie
Gulášová polievka z bravčového pliecka
Postup:
- Bravčové pliecko nakrájajte na menšie kúsky. Opláchnite ich pod tečúcou vodou a osušte kuchynským papierom.
- Cibuľu očistite a nakrájajte na drobné kocky. Papriky umyte, odstráňte semienka a nakrájajte ich na tenké prúžky.
- V hrnci zohrejte olej a opražte cibuľu dozlatista. Pridajte bravčové pliecko a opražte ho zo všetkých strán, aby sa jemne zatiahlo.
- Pridajte sladkú papriku a mletú červenú papriku, rasce, majoránku a nasekaný cesnak. Dobre premiešajte a nechajte chvíľu restovať, aby sa vôňa a chuť korenín uvoľnili.
- Pridajte nakrájané papriky a rajčiny. Zalejte hovädzím vývarom a nechajte polievku variť asi 30 – 40 minút, kým sa mäso zmäkne.
- Podľa chuti dochuťte soľou a čiernym korením.
- Podávajte teplú s opečeným chlebom alebo knedľami.
Dúfam, že si budete pochutnávať!