Krémová cesnačka s krutónmi

Recept na krémovú cesnačku s krutónmi:

Suroviny:

  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 zemiaky
  • 500 ml vývaru (zeleninového alebo hovädzieho)
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olivový olej
  • 4 plátky chleba (na krutóny)

 

Krémová cesnačka s krutónmi

Postup:

  1. Olúpte a nakrájajte cibuľu na drobné kúsky a cesnak na tenké plátky.
  2. Zemiaky očistite, nakrájajte na menšie kúsky.
  3. Hrniec zohrejte na strednom ohni, pridajte olivový olej. Pridajte cesnak a cibuľu a orestujte ich asi 2 minúty, kým nezhnednú.
  4. Pridajte nakrájané zemiaky a vývar. Priveďte k varu a varte asi 15-20 minút, alebo kým nie sú zemiaky mäkké.
  5. Medzitým si pripravte krutóny. Plátky chleba nakrájajte na menšie kocky. Rozohrejte panvicu, pridajte trochu olivového oleja a pridajte kúsky chleba. Opečte ich na panvici, občas ich prelejte, kým nie sú z oboch strán zlatisté a chrumkavé. Potom stačí odobrať z panvice a nechať vychladnúť.
  6. Keď sú zemiaky mäkké, pridajte smotanu a osopte soľou a korením podľa chuti. Zmes potom rozmixujte pomocou mixéra alebo tyčového mixéra, kým nedosiahnete hladkú a krémovú konzistenciu.
  7. Servírujte cesnačku do hlbokých tanierov a ozdobte ju krutónmi. Podávajte teplé.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *