Cícerová polievka - Bukovský

Cícerová polievka je lahodná a vyživujúca voľba pre všetkých milovníkov tradičnej slovenskej kuchyne. Pre varenie bukovskej cícerovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 250 g suchej cícerovej polievky
  • 1 veľká cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 zemiaky, nakrájané na malé kocky
  • 2 mrkvy, nakrájané na malé kocky
  • 1 pór, nakrájaný na tenké krúžky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky kari korenia
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

Cícerová polievka – Bukovský

Nasledujte tieto kroky na prípravu bukovskej cícerovej polievky:

  1. Cíceru vopred namočte cez noc a nasledujúci deň ju opláchnite pod tečúcou vodou.
  2. V hrnci zohrejte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu, cesnak, pór, zemiaky a mrkvu, kým nebudú mäkké.
  3. Pridajte namočenú cíceru, sladkú papriku, kari korenie, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte tak, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  4. Zalejte zeleninovým vývarom a varíme pri miernom suchej na strednom ohni asi 30-40 minút, alebo kým sa cícerové bobule zmäknú.
  5. Po uvarí odstavte z ohňa a nechajte trochu vychladnúť. Potom použite ponorný mixér na mixovanie polievky, kým nedosiahnete hladkú konzistenciu.
  6. Vráťte polievku späť na sporák a opatrne ju zohrejte. Ak je príliš hustá, môžete pridať viac vývaru alebo vody.
  7. Podávajte horúcu cícerovú polievku s čerstvou petržlenovou vňaťou ako ozdobou.

Dúfam, že si vychutnáte túto tradičnú cícerovú polievku bukovsky!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *