Ingrediencie:
– 500g kyslej kapusty
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 zemiaky
– 2 mrkvy
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 lyžica sladkej papriky
– 1 lyžica majoránky
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200ml smotany na varenie
Kapustova polievka z kyslej kapusty
Postup:
1. Kyslú kapustu opláchnite pod tečúcou vodou, aby ste ju zbavili prílišného kyslosti. Nakrájajte ju na menšie kúsky a dajte do hrnca s vriacou slanou vodou. Varíme ju 15-20 minút, kým nezmäkne.
2. Medzitým ošúpeme a nakrájame cibuľu, cesnak, zemiaky a mrkvu na menšie kúsky.
3. Na panvici zohrejeme olej a na ňom speníme cibuľu a cesnak, kým neztmavnú. Pridáme hladkú múku a sladkú papriku a miešame asi 2 minúty.
4. Do hrnca s kapustou pridáme cibuľu, cesnak, zemiaky, mrkvu, majoránku a zeleninový vývar. Varíme 20-30 minút, kým sa zemiaky a mrkva nezmäknú.
5. Počas varenia dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
6. Nakoniec pridáme smotanu na varenie, premiešame a varíme ešte nejakú chvíľu, až kým sa všetko spojí.
Hotovú kapustovú polievku podávame hneď, prípadne s chlebom ako prílohou. Dobrú chuť!