Vegetariánska kapustnica s údeným tofu a hubami

 

Tu máte recept na vegetariánsku kapustnicu s údeným tofu a hubami:

Suroviny:

  • 1 väčšia cibuľa, nakrájaná na drobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 200 g údeného tofu, nakrájaného na kocky
  • 250 g čerstvých húb (napr. šampiňóny), nakrájaných na plátky
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1 lyžica sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 väčšia hlávka kapusty, nastrúhaná
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžica octu
  • 1 lyžica hladkej múky

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
  2. Pridajte údené tofu a huby a orestujte ich do mäkka.
  3. Pridajte sladkú papriku, rasce a červenú papriku, premiešajte a nechajte orestovať ešte minútu.
  4. Do hrnca pridajte nastrúhanú kapustu a zeleninový vývar. Zakryte hrniec a nechajte variť asi 15 – 20 minút, kým kapusta zmäkne.
  5. Do hrnca pridajte paradajkový pretlak, ocot, soľ a korenie. Dobre premiešajte.
  6. V malom množstve vody rozmiešajte múku a pridajte ju do hrnca. Premiešajte a nechajte variť ešte 5 minút, kým sa omáčka zahustí.
  7. Ochutnajte a pridajte podľa potreby soľ a korenie.
  8. Podávajte teplú kapustnicu s chlebom alebo pečivom.

Dobrú chuť! Ak máte nejaké ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *