Zaprávaný králik recept

 

Ingrediencie:

  • 1 králik (bez kostí a mäso nakrájané na menšie kúsky)
  • 2 cibule (nakrájané na plátky)
  • 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 250 ml smotany na varenie
  • 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
  • 1 čajová lyžička sušeného rozmarínu
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. Najprv pripravte všetky ingrediencie. Opláchnite králika a nakrájajte ho na menšie kúsky. Nakrájajte cibuľu na plátky a nasekajte cesnak.
  2. V hrnci rozohrejte maslo a olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a opražte ju, kým nezhnedne. Potom pridajte nasekaný cesnak a opražte ho krátko, kým nezapácha.
  3. Pridajte kúsky králika a opražte ich z oboch strán, kým nezhnednú.
  4. Posypte mäso hladkou múkou a dôkladne premiešajte, aby sa múka rovnomerne rozložila.
  5. Zalejte zeleninovým vývarom a dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Pridajte sušený tymián a rozmarín.
  6. Zakryte hrniec a nechajte králika dusiť na strednom ohni asi 1,5 hodiny, kým mäso nebude mäkké a šťavnaté. Občas premiešajte, ak je to potrebné tak pdolejte vodou alebo vývarom a na konci dokorente alebo dosolte pod%la chuťi. 
  7. Odstavte z plameňa, počkajte nech vychaladne a servírujte. 

Dobrú chuť vám prajem milí mojí sledovatelia.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *