Ingrediencie:
- 1 králik (bez kostí a mäso nakrájané na menšie kúsky)
- 2 cibule (nakrájané na plátky)
- 4 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice hladkej múky
- 500 ml zeleninového vývaru
- 250 ml smotany na varenie
- 1 čajová lyžička sušeného tymiánu
- 1 čajová lyžička sušeného rozmarínu
- soľ a korenie podľa chuti
Postup:
- Najprv pripravte všetky ingrediencie. Opláchnite králika a nakrájajte ho na menšie kúsky. Nakrájajte cibuľu na plátky a nasekajte cesnak.
- V hrnci rozohrejte maslo a olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a opražte ju, kým nezhnedne. Potom pridajte nasekaný cesnak a opražte ho krátko, kým nezapácha.
- Pridajte kúsky králika a opražte ich z oboch strán, kým nezhnednú.
- Posypte mäso hladkou múkou a dôkladne premiešajte, aby sa múka rovnomerne rozložila.
- Zalejte zeleninovým vývarom a dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili. Pridajte sušený tymián a rozmarín.
- Zakryte hrniec a nechajte králika dusiť na strednom ohni asi 1,5 hodiny, kým mäso nebude mäkké a šťavnaté. Občas premiešajte, ak je to potrebné tak pdolejte vodou alebo vývarom a na konci dokorente alebo dosolte pod%la chuťi.
- Odstavte z plameňa, počkajte nech vychaladne a servírujte.
Dobrú chuť vám prajem milí mojí sledovatelia.