Patizónová polievka - recept

Určite vám môžem poskytnúť recept na patizónovú polievku! Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

Ingrediencie:

  • 2 väčšie patizóny
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať 

 

Patizónová polievka – recept

Postup:

  1. Patizóny očistite, zbavte semiačok a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpajte a jemne nakrájajte.
  2. V hrnci rozohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak dozlatista.
  3. Pridajte nakrájané patizóny a zemiaky a krátko ich restujte spolu s cibuľou a cesnakom.
  4. Zalejte zeleninovým vývarom a nechajte variť, kým sa zemiaky a patizóny nezmäknú.
  5. Polievku rozmixujte ručným mixérom alebo v mixéri, až kým nedosiahnete hladkú konzistenciu.
  6. Nasypte späť do hrnca, pridajte smotanu na varenie a dôkladne premiešajte.
  7. Polievku zahrejte a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  8. Podávajte ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že vám táto receptúra pomôže! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *