Recept na hubovú kapustnicu s klobásou:
Suroviny:
- 500 g kyslej kapusty
- 200 g hubov (napr. sušených hríbov)
- 200 g klobásy
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 zemiaky
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžica mletej sladkej papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- petržlenová vňať na ozdobu
Hubová kapustnica s klobáskou
Postup:
- Sušené huby namočte do vody a nechajte ich zmäknúť. Potom ich opláchnite, nasekajte a odložte na stranu.
- Očistite kapustu, pokrájajte ju na tenké prúžky a dajte do hrnca s vodou. Varíme ju približne 20 minút, až kým nezmäkne.
- Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na malé kúsky. Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.
- Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, až sa cibuľa zosklovatí.
- Pridajte huby a orestujte ich spolu s cibuľou ešte asi 5 minút.
- Potom pridajte mletú sladkú papriku a premiešajte.
- Do hrnca s kapustou pridajte orestovanú zmes z cibule a hubov, nakrájané zemiaky a klobásu. Osolte a okoreňte podľa chuti.
- Všetko dôkladne premiešajte a nechajte hodiť zopár minút.
- Podávajte posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!
2)
Kapustnica je tradičné slovenské jedlo, ktoré si získalo srdcia mnohých. Naša verzia s hubami a klobáskou je nielen chutná, ale aj ideálna na zahriatie v chladnejších dňoch. Tento recept vám ukáže, ako si pripraviť originálnu hubovú kapustnicu, ktorá poteší každého člena rodiny.
Ingrediencie
Aby ste pripravili túto vynikajúcu hubovú kapustnicu s klobáskou, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 500 g kyslej kapusty
- 200 g čerstvých húb (napríklad hlivy alebo šampiňóny)
- 300 g klobásy (najlepšie údenej)
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 čajová lyžička mletej papriky
- voda alebo vývar na zaliatie
Postup prípravy
Začnite tým, že si na oleji na panvici osmažíte na kocky nakrájanú cibuľu. Pridajte nasekaný cesnak a nechajte ho rozvoňať. Následne pridajte nastrúhanú klobásu a restujte, kým nezíska zlatistú farbu.
Potom pridajte na plátky nakrájané huby a pauzu, kým sa nezredukujú a nezmäknú. Do tejto zmesi vmiešajte kyslú kapustu, korenie a mletú papriku. Všetko dobre premiešajte. Nakoniec zalejte vodou alebo vývarom, aby ste získali požadovanú konzistenciu.
Nechajte kapustnicu variť približne 30 minút na strednom ohni. Občas zamiešajte, aby sa ingrediencie spojili a chute prepojili. Podľa chuti dochuťte soľou a korením.
Podávajte teplé, ideálne so čerstvým chlebom. Bon Appétit!