Polievka ucha - rybacia

Tu je recept na tradičnú polievku ucha:

Suroviny:

  • 500 gramov ryby (napr. treska, platýs, losos), nakrájané na kúsky
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 stredne veľké zemiaky, nakrájané na malé kocky
  • 2 mrkvy, nakrájané na plátky
  • 1 koreňovú zeleru, nakrájanú na plátky
  • 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
  • 1 čajová lyžička sušeného červeného korenia
  • 1 bobkový list
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlen na ozdobenie

 

Polievka ucha

Postup:

  1. V hrnci s vodou varíme rybu asi 10 minút, kým nebude mäkká. Potom ju vyberieme z vody a necháme vychladnúť.
  2. Na panvici opražíme cibuľu do zlatista, pridáme cesnak a orestujeme spolu ešte pár minút.
  3. V hrnci, kde sme varili rybu, varíme vodu a do varúcej vody pridáme zemiaky, mrkvu, zeler a opraženú cibuľu s cesnakom. Pridáme aj paradajkový pretlak, korenie a bobkový list. Necháme všetko variť asi 15-20 minút, kým zelenina nezmäkne.
  4. Zatiaľ čo sa zelenina varí, rybu odoberieme od kosti a pokrájame na menšie kúsky.
  5. Po 15-20 minútach pridáme do polievky rybu a necháme variť ešte ďalších 5-10 minút.
  6. Polievku ochutíme soľou a korením podľa chuti. Pred servírovaním môžeme posypať čerstvým nasekaným petržlenom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *