Polievka v bochníku

Určite! Tu je jednoduchý recept na klasickú polievku v bochníku:

Zložky:

  • 1 väčší chlieb na bochník
  • 2 cibule, jemne nakrájané
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na kolieska
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na malé kúsky
  • 4 veľké paradajky, nakrájané na kocky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlen

 

Polievka v bochníku

  1. Predohrejte rúru na 180 °C.
  2. Odrežte vrch bochníka chleba a vydlabte vnútro, tak aby vznikol otvor dostatočne veľký na to, aby sa do neho zmestila polievka.
  3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu, cesnak, mrkvu, zeler a papriku, kým nezmäknú.
  4. Pridajte paradajky a vývar. Ochutnite soľou a korením a nechajte variť asi 15-20 minút.
  5. Nalejte pripravenú polievku do vydlabaného bochníka chleba a pokryte vrch chlieba odrezaným kúskom.
  6. Pečte v rúre asi 20-25 minút, kým bochník chlieba zostane pevný, ale vonkajok získá zlatistú farbu a polievka sa zahreje.
  7. Vyberte bochník chleba z rúry, ozdobte petržlenovou vňaťou a nechajte trochu vychladnúť pred servírovaním.

Mali by ste mať teraz výnimočnú polievku v bochníku, ktorú si môžete vychutnať!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *