Ingrediencie:
– 200 g krúp (obilie)
– 500 g údených rebier
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 lyžica oleja
– soľ, čierne korenie
– petržlen na dochucovanie

 

Krúpová polievka s údenými rebrami

Postup:
1. Krúp si dôkladne prepláchni pod tečúcou vodou a nechaj ho odstát.
2. V hrnci na polievku si daj variť údené rebierka s cibulou nakrájanou na drobné kocky.
3. Pridaj na kúsky nakrájané zemiaky a mrkvu a počkaj, kým sa zemiaky zmäknú.
4. Potom pridaj prepláchnutý krúp a nechaj variť ďalších 15-20 minút, kým krúp nezmäkne.
5. Dochutí polievku soľou, čiernym korením a podľa chuti pridaj petržlen.
6. Polievku podávaj horúcu so čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *