Potrebujeme:

– 1 strednú tekvicu
– 2 stredné zemiaky
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 kúsok zázvoru (veľkosti palca)
– 500 ml zeleninového vývaru
– 200 ml smotany na varenie
– 1 lyžičku mletej rasce
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– olej na smaženie

 

Krémová tekvicová polievka so zázvorom

Postup:

1. Tekvicu a zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
2. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame na jemné kúsky.
3. Zázvor ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle.
4. Na panvici si rozohrejeme trochu oleja a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak, až kým sa nezlúčia.
5. Pridáme nakrájanú tekvicu a zemiaky a dusíme ich spolu asi 5 minút.
6. Do hrnca pridáme zeleninový vývar a dusíme tak, kým sa zelenina zmäkne.
7. Keď je zelenina mäkká, všetko rozmixujeme ponorným mixérom, kým nevznikne hladká hmota.
8. Následne pridáme smotanu na varenie a osolíme, okoreníme a pridáme mletú rasce.
9. Celé ešte chvíľu povaríme, aby sa chuť postupne premiešala a aby sa polievka zahriala.
10. Podávame horúcu s čerstvou petržlenovou vňaťou na ozdobu.

Prajem dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *