Tu je recept na vynikajúcu tureckú kuraciu polievku:

Suroviny:

  • 500 g kuracie prsia, nakrájané na malé kúsky
  • 2 cibule, jemne nasekané
  • 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 4 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletej kurkumy
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 liter kuracieho vývaru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Turecká kuracia polievka

Postup:

  1. V hrnci zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
  2. Pridajte kuracie mäso a orestujte ho, kým nie je pekne hnedej farby.
  3. Pridajte nakrájané mrkvy, zemiaky a papriku a miešajte niekoľko minút.
  4. Pridajte paradajkový pretlak, mletú sladkú papriku, mletú rasce, kurkumu, tymián, soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  5. Pridajte kurací vývar a nechajte polievku variť asi 20-25 minút, kým sa zelenina nezmäkne.
  6. Bylinkami ozdobte a podávajte horúcu.

Dúfam, že si vychutnáte túto lahodnú tureckú kuraciu polievku! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *