Tu je recept na vynikajúcu tureckú kuraciu polievku:
Suroviny:
- 500 g kuracie prsia, nakrájané na malé kúsky
- 2 cibule, jemne nasekané
- 3 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 2 zemiaky, nakrájané na kocky
- 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
- 4 lyžice paradajkového pretlaku
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička mletej kurkumy
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 liter kuracieho vývaru
- 2 lyžice olivového oleja
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Turecká kuracia polievka
Postup:
- V hrnci zohrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
- Pridajte kuracie mäso a orestujte ho, kým nie je pekne hnedej farby.
- Pridajte nakrájané mrkvy, zemiaky a papriku a miešajte niekoľko minút.
- Pridajte paradajkový pretlak, mletú sladkú papriku, mletú rasce, kurkumu, tymián, soľ a čerstvo mleté čierne korenie. Dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Pridajte kurací vývar a nechajte polievku variť asi 20-25 minút, kým sa zelenina nezmäkne.
- Bylinkami ozdobte a podávajte horúcu.
Dúfam, že si vychutnáte túto lahodnú tureckú kuraciu polievku! Dobrú chuť!