Maďarská mäsová polievka

Ak hľadáte recept na maďarskú masovú polievku, tu je jednoduchý a chutný recept:

Potrebné suroviny:

  • 500 g hovädzieho mäsa (môžete použiť hovädzie rebierka, alebo hovädzie predné)
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
  • 2 papriky, nakrájané na drobné kúsky (zelená alebo červená)
  • 3 paradajky, ošúpané a nakrájané na kocky
  • 2 zemiaky, očistené a nakrájané na kocky
  • 2 lyžice papriky so sladkou chuťou
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 liter hovädzieho vývaru (môžete použiť aj zeleninový vývar)
  • 2 lyžice oleja

 

Maďarská mäsová polievka

Postup:

  1. Na rozohriatej panvici rozpálte olej a pridajte cibuľu. Orestujte ju do zlatista.
  2. Pridajte cesnak a papriky a orestujte ešte pár minút.
  3. Do hrnca nalejte vývar a pridajte orestovanú zeleninu. Varíme na miernom ohni asi 15 minút.
  4. Vo vode si rozmiešajte sladkú a pikantnú papriku a pridajte do polievky. Pridajte tiež mleté ​​hovädzie mäso a zemiaky. Variť ďalších 20-30 minút, kým sa zemiaky neuvária.
  5. Polievku osolte a okoreňte podľa chuti.
  6. Podávajte horúcu s čerstvým chlebom.

Dúfam, že vám táto receptúra pomohla! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *