Ak hľadáte recept na maďarskú masovú polievku, tu je jednoduchý a chutný recept:
Potrebné suroviny:
- 500 g hovädzieho mäsa (môžete použiť hovädzie rebierka, alebo hovädzie predné)
- 1 veľká cibuľa, nasekaná na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané na jemno
- 2 papriky, nakrájané na drobné kúsky (zelená alebo červená)
- 3 paradajky, ošúpané a nakrájané na kocky
- 2 zemiaky, očistené a nakrájané na kocky
- 2 lyžice papriky so sladkou chuťou
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 liter hovädzieho vývaru (môžete použiť aj zeleninový vývar)
- 2 lyžice oleja
Maďarská mäsová polievka
Postup:
- Na rozohriatej panvici rozpálte olej a pridajte cibuľu. Orestujte ju do zlatista.
- Pridajte cesnak a papriky a orestujte ešte pár minút.
- Do hrnca nalejte vývar a pridajte orestovanú zeleninu. Varíme na miernom ohni asi 15 minút.
- Vo vode si rozmiešajte sladkú a pikantnú papriku a pridajte do polievky. Pridajte tiež mleté hovädzie mäso a zemiaky. Variť ďalších 20-30 minút, kým sa zemiaky neuvária.
- Polievku osolte a okoreňte podľa chuti.
- Podávajte horúcu s čerstvým chlebom.
Dúfam, že vám táto receptúra pomohla! Ak máte akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa spýtať.