Maďarská kuracia polievka

Ak chcete pripraviť maďarskú kuraciu polievku, budete potrebovať nasledujúce zložky:

  • 500 gramov kuracieho mäsa (bez kosti, nakrájaného na kocky)
  • 1 cibuľa (jemne nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 2 papriky (červená a zelená, nakrájané na prúžky)
  • 2 zemiaky (nakrájané na kocky)
  • 1 paradajka (nasekaná)
  • 1 lyžička sladkej mletej papriky
  • 1/2 lyžičky korenia paprika
  • 1/2 lyžičky sušenej oregana
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 liter kuracieho vývaru
  • olej na smaženie

 

Maďarská kuracia polievka

Postup:

  1. Na panvici rozohrejte olej a osmahnite cibuľu a cesnak, až sa stanú mäkkými a zľahka zlatistými.
  2. Pridajte kuracie mäso a opražte ho zo všetkých strán, aby sa zvonku zatvorili šťavnatévnoroža,m búbiky.
  3. Po tomtom pridajte papriky a zemiaky a za stáleho miešania nechajte všetko spolu opražiť.
  4. Pridajte paradajku, sladkú mletú papriku, korenie paprika, sušený oregano, soľ a korenie. Všetko dobre premiešajte a nechajte opražiť ešte 1-2 minúty.
  5. Nalejte kurací vývar a varíme, kým sa zemiaky a kuracie mäso neuvária. Podľa potreby pridajte viac vývaru alebo vody.
  6. Polievku podávajte horúcu a môžete ju ozdobiť bylinkami, napríklad petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že Vám táto receptálnaveta pomôže vytvoriť výbornú maďarskúkuraciu polievku! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *