Podbité zemiaky - polievka

Pod hriankami husacieho pečena, voňavá a lahodná polievka s podbitými zemiakmi je skvelou voľbou pre chladné dni. Tu je jednoduchý recept, ako ju pripraviť:

Ingrediencie:

  • 500 g zemiakov
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 petržlenové korenie
  • 2 kalerábové korenie
  • 1 polievková lyžica masla
  • 1 liter vývaru (zeleninový alebo hovädzí)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • kôpor na ozdobenie

 

Podbité zemiaky – polievka

Postup:

  1. Zemiaky ošúpeme a pokrájame na menšie kocky.
  2. Cibuľu nakrájame na drobné kúsky. Mrkvu, petržlen a kaleráb očistíme a nakrájame na malé kúsky.
  3. Na hrnčeku roztopíme maslo a na ňom speníme cibuľu, až sa zlatistá.
  4. Pridáme zemiaky, mrkvu, petržlenové korenie a kalerábové korenie. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  5. Zmes orestujeme asi 5 minút, občas premiešame.
  6. Potom pridáme vývar a varíme na miernom ohni približne 25-30 minút, kým sa zemiaky a zelenina neuvária do mäkka.
  7. Polievku môžeme podľa chuti rozdrvíť na kašu alebo nechať kúsky zemiakov a zeleniny.
  8. Na záver osolíme a okoreníme podľa potreby a podávame posypané nasekaným kôprom.

Dúfam, že vám tento recept pomôže vychutnať si skvelú podbitú zemiakovú polievku!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *