Ak si želáte recept na zapekané vykostené kuracie stehná po slovensky, tu je jednoduchá verzia:
Zložky:
- 4 vykostené kuracie stehná
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušenej bylinky (napríklad tymián, oregano, rozmarín)
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky čierneho korenia
- 1/4 lyžičky mletej sladkej papriky
- 1/4 lyžičky cesnakovej strúhanky
- 1 citrón, ošúpaný a na tenké plátky pokrájaný
- 1 cibuľa, pokrájaná na tenké plátky
- 1/2 šálky kuracieho vývaru
Zapekané vykostené kuracie stehná
Postup:
- Kuracie stehná opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou.
- V miske zmiešajte pretlačený cesnak, olivový olej, sušenú bylinku, soľ, korenie, sladkú papriku a cesnakovú strúhanku. Tento mix použite na potretie kuracích stehien z oboch strán.
- Vhodnú pekáčovú misku vysteľte plátkami citróna a cibuľou. Na túto základňu položte potreté kuracie stehná.
- Kuracie stehná zalejte kuracím vývarom a zakryte pekáčovú misku alebo ju zabaľte potravinovou fóliou.
- Pekáč umiestnite do predhriatej rúry na 180 °C a pečte približne 45 – 60 minút, alebo kým sa mäso dobre neupečie.
- Po upečení, vývar scedíte cez cedník do hrnca a necháte ho prevrieť a zahustiť na sporáku podľa potreby.
- Podávajte zapekané vykostené kuracie stehná s prílohou podľa vlastného výberu a poliaté pripravenou omáčkou.
Dobrú chuť!