Ak si želáte recept na zapekané vykostené kuracie stehná po slovensky, tu je jednoduchá verzia:

Zložky:

  • 4 vykostené kuracie stehná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušenej bylinky (napríklad tymián, oregano, rozmarín)
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky čierneho korenia
  • 1/4 lyžičky mletej sladkej papriky
  • 1/4 lyžičky cesnakovej strúhanky
  • 1 citrón, ošúpaný a na tenké plátky pokrájaný
  • 1 cibuľa, pokrájaná na tenké plátky
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru

 

Zapekané vykostené kuracie stehná

Postup:

  1. Kuracie stehná opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou.
  2. V miske zmiešajte pretlačený cesnak, olivový olej, sušenú bylinku, soľ, korenie, sladkú papriku a cesnakovú strúhanku. Tento mix použite na potretie kuracích stehien z oboch strán.
  3. Vhodnú pekáčovú misku vysteľte plátkami citróna a cibuľou. Na túto základňu položte potreté kuracie stehná.
  4. Kuracie stehná zalejte kuracím vývarom a zakryte pekáčovú misku alebo ju zabaľte potravinovou fóliou.
  5. Pekáč umiestnite do predhriatej rúry na 180 °C a pečte približne 45 – 60 minút, alebo kým sa mäso dobre neupečie.
  6. Po upečení, vývar scedíte cez cedník do hrnca a necháte ho prevrieť a zahustiť na sporáku podľa potreby.
  7. Podávajte zapekané vykostené kuracie stehná s prílohou podľa vlastného výberu a poliaté pripravenou omáčkou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *