Chili polievka

Chili polievka je výborná a chutná jedlo, ideálne na chladné dni. Tu je jednoduchý recept na prípravu tejto chrumkavej polievky:

Ingrediencie:

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na jemno
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
  • 1 konzerva (14 oz) nakrájaných paradajok
  • 1 konzerva (15 oz) červených fazúľ, odkvapkaných a prepláchnutých
  • 2 šálky hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice chili prášku
  • 1 čajová lyžička mletého koriandra
  • 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Voliteľné dochucovadlá: strúhaný syr, kyslá smotana, nakrájaná zelená cibuľka

 

Chili polievka

Postup:

  1. V hrnci si spravte zemiakovú polievku a osolte ju.
  2. Naolejovať natrieť do hrnca dobre rozdrvený cesnak a opekať.
  3. Cibuľu a koreňovú páprilku pokrájať na kocky, naolejované natrieť do hrnca a opekať.
  4. Nakrájané paradajky pridať do hrnca a opekať.
  5. Pridajte mleté ​​mäso a opražte ho, kým nie je dobre opečené.
  6. Pridajte fazuľu a dochuťte soľou, korením, chili práškom, koriandrom a mletou sladkou paprikou podľa chuti.
  7. Nakoniec pridajte hovädzí vývar a nechajte polievku variť na miernom ohni asi 30 minút, občas premiešavajte.
  8. Ochutnajte a prípadne dochuťte podľa potreby.
  9. Podávajte horúcu chili polievku a zdobte ju strúhaným syrom, kyslou smotanou a nakrájanou zelenou cibuľkou podľa chuti.

Dobrú chuť k domácej chili polievke! Skvele sa hodí k chlebu alebo kukuričnému chlebu.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *