Chili polievka je výborná a chutná jedlo, ideálne na chladné dni. Tu je jednoduchý recept na prípravu tejto chrumkavej polievky:
Ingrediencie:
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané na jemno
- 1 červená paprika, nakrájaná na kocky
- 1 konzerva (14 oz) nakrájaných paradajok
- 1 konzerva (15 oz) červených fazúľ, odkvapkaných a prepláchnutých
- 2 šálky hovädzieho vývaru
- 2 lyžice chili prášku
- 1 čajová lyžička mletého koriandra
- 1 čajová lyžička mletej sladkej papriky
- Soľ a korenie podľa chuti
- Voliteľné dochucovadlá: strúhaný syr, kyslá smotana, nakrájaná zelená cibuľka
Chili polievka
Postup:
- V hrnci si spravte zemiakovú polievku a osolte ju.
- Naolejovať natrieť do hrnca dobre rozdrvený cesnak a opekať.
- Cibuľu a koreňovú páprilku pokrájať na kocky, naolejované natrieť do hrnca a opekať.
- Nakrájané paradajky pridať do hrnca a opekať.
- Pridajte mleté mäso a opražte ho, kým nie je dobre opečené.
- Pridajte fazuľu a dochuťte soľou, korením, chili práškom, koriandrom a mletou sladkou paprikou podľa chuti.
- Nakoniec pridajte hovädzí vývar a nechajte polievku variť na miernom ohni asi 30 minút, občas premiešavajte.
- Ochutnajte a prípadne dochuťte podľa potreby.
- Podávajte horúcu chili polievku a zdobte ju strúhaným syrom, kyslou smotanou a nakrájanou zelenou cibuľkou podľa chuti.
Dobrú chuť k domácej chili polievke! Skvele sa hodí k chlebu alebo kukuričnému chlebu.