Zemiaková na kyslo polievka
Prísady:
- 500 g zemiakov
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 mrkvy, na plátky nakrájané
- 2 kyslé uhorky, na kocky nakrájané
- 200 g hubiek, na plátky nakrájaných
- 2 lyžice masla
- 1 lyžica hladkej múky
- 1 liter zemiakového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice kyslej smotany
- 2 lyžice šťavy z kyslých uhorkov
- Soľ a korenie podľa chuti
- Kôpor na posypanie
Zemiaková na kyslo – Polievka
Postup:
- Zemiaky olúpime a nakrájame na menšie kúsky.
- V hrnci rozpustíme maslo a opražíme jemne nakrájanú cibuľu, až sa zľahka zosklovatí.
- Pridáme nakrájanú mrkvu, uhorky a huby. Opekáme ich spolu do zmäknutia, asi 5 minút.
- Potom pridáme hladkú múku a za stáleho miešania dusíme ešte 1-2 minúty.
- Zemiaky pridáme do hrnca spolu so zemiakovým vývarom.
- Polievku varíme až do zmäknutia zemiakov, približne 20-25 minút.
- Počas varenia dochutíme soľou, korením a šťavou z kyslých uhorkov.
- Keď sú zemiaky mäkké, rozmixujeme ich tyčovým mixérom alebo ponorným mixérom na hladkú konzistenciu.
- Pridáme smotanu na varenie a kyslú smotanu, dôkladne premiešame.
- Polievku podávame posypanú kôprom.
Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.