Zemiaková na kyslo polievka

Prísady:

  • 500 g zemiakov
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 mrkvy, na plátky nakrájané
  • 2 kyslé uhorky, na kocky nakrájané
  • 200 g hubiek, na plátky nakrájaných
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 liter zemiakového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice kyslej smotany
  • 2 lyžice šťavy z kyslých uhorkov
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Kôpor na posypanie

 

Zemiaková na kyslo – Polievka

Postup:

  1. Zemiaky olúpime a nakrájame na menšie kúsky.
  2. V hrnci rozpustíme maslo a opražíme jemne nakrájanú cibuľu, až sa zľahka zosklovatí.
  3. Pridáme nakrájanú mrkvu, uhorky a huby. Opekáme ich spolu do zmäknutia, asi 5 minút.
  4. Potom pridáme hladkú múku a za stáleho miešania dusíme ešte 1-2 minúty.
  5. Zemiaky pridáme do hrnca spolu so zemiakovým vývarom.
  6. Polievku varíme až do zmäknutia zemiakov, približne 20-25 minút.
  7. Počas varenia dochutíme soľou, korením a šťavou z kyslých uhorkov.
  8. Keď sú zemiaky mäkké, rozmixujeme ich tyčovým mixérom alebo ponorným mixérom na hladkú konzistenciu.
  9. Pridáme smotanu na varenie a kyslú smotanu, dôkladne premiešame.
  10. Polievku podávame posypanú kôprom.

Dobrú chuť! Ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *