Hubová polievka z čerstvých húb

Ak chcete pripraviť hubovú polievku z čerstvých húb, budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 gramov čerstvých húb (champignons, žampiony, alebo vaše obľúbené druhy)
  • 1 veľká cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 4 polievkové lyžice masla
  • 4 polievkové lyžice múky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie (voliteľné)
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Hubová polievka z čerstvých húb

Postup:

  1. Huby očistite a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Rozohrejte hrniec na strednom ohni a pridajte maslo. Nechajte ho rozpustiť.
  3. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  4. Pridajte nakrájané huby a orestujte ich spolu so zeleninou, kým väčšina tekutiny neodparí a huby nezmäknú.
  5. Do hrnca pridajte múku a premiešajte, aby sa huby obalili a absorbovali múku.
  6. Postupne pridávajte zeleninový vývar, neustále miešajte, aby sa polievka začala zahusťovať.
  7. Ponechajte polievku variť na miernom ohni asi 20 minút, občas miešajte.
  8. Ak chcete mať konzistenciu polievky hladšiu, môžete použiť mixér na dôkladné ošľahanie.
  9. Ak chcete pridať smotanu, pridajte ju do polievky a dobre premiešajte. Dochutte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  10. Podávajte polievku teplú, ozdobenú nasekanou petržlenovou vňaťou.

Takto pripravenú hubovú polievku si môžete vychutnať ako predjedlo alebo ako hlavné jedlo so čerstvým pečivom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *