Ingrediencie:
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 1 zeler
– 2 zemiaky
– 1 petržlenový koreň
– 1 paradajka
– 1 lyžica oleja
– soľ, cesnak, korenie podľa chuti
– 1 liter zeleninového vývaru
Nedeľná polievka bez mäsa
Postup:
1. Cibuľu nakrájame na drobné kocky a orestujeme na oleji.
2. Nakrájame zeleninu (mrkvu, zeler, zemiaky, petržlenový koreň, paradajku) na menšie kocky.
3. Pridáme nakrájanú zeleninu k orestovanej cibuli a speníme.
4. Podlejeme zeleninou vývarom a necháme variť do zmäknutia zeleniny.
5. Pred koncom varenia pridáme soľ, cesnak a korenie podľa chuti.
6. Podávame teplú s krutónmi alebo čerstvým chlebom.
Dobrú chuť!