Ingrediencie:
– 1 červená cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 čili paprička
– 1 kus zázvoru (približne 5 cm)
– 1 lyžica oleja
– 1 lyžica karí
– 1 lyžica sójovej omáčky
– 1 lyžica rybiej omáčky
– 1,5 litra zeleninovej vývaru
– 200 g ryžových rezancov
– 400 g hovädzieho mäsa (postrihaného na tenké plátky)
– 200 g fazule mungo
– 1 limetka (šťava)
– soľ a korenie podľa chuti
– čerstvá koriandrova vňať na ozdobenie

 

Polievka PHO recept

Postup:
1. Cibuľu, cesnak, chili papričku a zázvor nakrájame na jemné kocky.
2. Na rozohriatej panvici si opražíme všetky korenie (cibuľu, cesnak, chili papričku, zázvor) na oleji spolu so soľou a karí.
3. Pridáme hovädzie mäso a opražíme ho, kým nebude dobre prepečené.
4. Zalejeme zeleninovým vývarom a pridáme ryžové rezance a fazuľu mungo.
5. Varíme na miernom ohni asi 10-15 minút, kým sa ryžové rezance a fazuľa mungo neupečú.
6. Na záver pridáme sójovú omáčku, rybiu omáčku, limetkovú šťavu a dochutíme soľou a korením podľa chuti.
7. Hotovú polievku ozdobíme čerstvým koriandrom a podávame teplú.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *