Frankfurtská polievka originál

Frankfurtská polievka patrí medzi tradičné jedlá nemeckej kuchyne. Je to sýta, chuťovo bohatá polievka, ktorá sa pripravuje z klobásy Frankfurter Würstchen a rôznych zelenín. V tomto článku vám predstavíme jednoduchý a tradičný recept na frankfurtskú polievku, ktorá chutí skutočne vynikajúco. Je to fakt chutná polievočka.

Ingrediencie:

  • 500 g Frankfurter Würstchen
  • 2 veľké zemiaky
  • 2 veľké mrkvy (môýete dať aj viac)
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 pohár paradajkového pretlaku (400 g)
  • 1 pohár vody (400 ml)
  • 1 lyžička korenia
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1 lyžička sušeného majoránu
  • 1 polievková lyžica rastlinného oleja
  • soľ a čierne korenie

 

Frankfurtská polievka originál

Príprava:

1. Očistite a nakrájajte na malé kocky zemiaky, mrkvy, cibuľu a cesnak.

2. Klobásy nastrúhajte na drobno.

3. Na hrnci si zahrejte olivový olej, pridajte cibuľu a cesnak a nechajte orestovať, kým cibuľa nezmäkne.

4. Vložte nakrájané zemiaky a mrkvu do hrnca s cibuľou a cesnakom. Prilejte vodu a nechajte dusiť asi 15 minút, kým sa zelenina nezmäkne.

5. Potom pridajte paradajkový pretlak a nechajte dusiť ďalších 10 minút.

6. Vložte nastrúhané klobásy do hrnca s polievkou a nechajte variť asi 5 až 7 minút.

7. Na záver dochuťte polievku korením, sušeným majoránom, sladkou paprikou, soľou a čiernym korením.

8. Podávajte s čerstvo nasekanou petržlenovou nátierkou.

Frankfurtská polievka je ideálna vo voľných dňoch, keď máte chuť na niečo sýte, ale chutné. Ak nemáte klobásy Frankfurter Würstchen po ruke, môžete použiť iné druhy klobásy, ktoré chutia podobne. Táto tradičná nemecká polievka nie je len chutná, ale aj veľmi sýta, takže stačí zopár porcií a budete mať dlho plné brucho.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *