Kyseľ s vajcom a slaninou

Ak hľadáte recept na kyseľ s vajcom a slaninou, tu je jednoduchý spôsob, ako ho pripraviť:

Suroviny:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 100 g slaniny (pokrájanej na malé kúsky)
  • 1 väčšie vajce
  • 1 cibuľa (najlepšie na jemno pokrájaná)
  • 1 lyžica hladkej múky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

 

Kyseľ s vajcom a slaninou

Postup:

  1. Kyslú kapustu opláchnite pod tečúcou vodou a osušte. Následne ju pokrájajte na menšie kúsky.
  2. Na panvici rozohrejte olej a pridajte pokrájanú slaninu. Smažte, kým nezískajú slaninové kúsky zlatohnedú farbu.
  3. Pridajte na panvicu jemno pokrájanú cibuľu a smažte spolu so slaninou, kým cibuľa nezmäkne.
  4. Do panvice pridajte pokrájanú kyslú kapustu a za stáleho miešania smažte približne 10 minút.
  5. Medzitým si pripravte vajíčko. Môžete ho uvariť natvrdo alebo na tvrdo osmažiť na panvici.
  6. V kelej miske premiešajte hladkú múku s trochou vody a pridajte ju do smaženej kapusty. Dobre premiešajte, aby sa múka rovnomerne rozpustila.
  7. Nechajte kapustu s vajcom a slaninou variť ešte ďalších 5 – 10 minút, aby sa chute premiešali.
  8. Podávajte horúce a prípadne dochuťte soľou a korením podľa chuti.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *