Ingrediencie:
– 1 kg paradajok
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 mrkva
– 1 zelerová stonka
– 1 zelená paprika
– 1 zemiak
– 1 lyžica olivového oleja
– soľ, čierne korenie, mletá sladká paprika, tymián

 

Paradajková polievka z celých paradajok

Postup:
1. Paradajky nakrájajte na polovicu a vypeckujte ich. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte.
2. Zeler a mrkvu ošúpte a nakrájajte na malé kúsky, zelenú papriku očistite a nakrájajte na pásiky.
3. Na plechu si vystelte pečiaci papier a položte na ňom paradajky, cibuľu a cesnak. Posypte soľou, korením a tymiánom a pokvapkajte olivovým olejom. Pečte vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 20 minút.
4. V hrnci orestujte nakrájaný zeler, mrkvu a zemiak. Pridajte opečené paradajky, cibuľu a cesnak a zalievajte vodou.
5. Nechajte variť asi 20 minút, potom z mixujte na hladkú konzistenciu. Dochutte soľou, korením a mletou paprikou.
6. Podávajte teplú polievku so smotanou a čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *