Ingrediencie:
– 500 g kyslej kapusty
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 200 g bramborov
– 2 mrkvy
– 1 zelená paprika
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 lyžica mletej sladkej papriky
– soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Polievka s kyslej kapusty

Postup:
1. Kyslú kapustu dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou, aby sa z nej odstránila nadbytočná kyselina. Potom ju rozdrviť alebo nakrájte na tenké prúžky.

2. Cibuľu, cesnak, mrkvu a papriku nakrájajte na malé kocky. Brambory ošúpajte a nakrájajte na menšie kúsky.

3. V hrnci zohrejte olivový olej a pridajte cibuľu. Orestujte ju, kým sa nezačne zlatiť.

4. Pridajte mrkvu a papriku a orestujte zopár minút, kým nezmäknú.

5. Potom pridajte brambory a kyslú kapustu. Primiešajte mletú sladkú papriku a nechajte chvíľu podusiť.

6. Zalejte zeleninu vodou, aby bola pokrytá. Pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti.

7. Polievku varíme na miernom ohni približne 30-40 minút, kým sa zelenina zmäkne.

8. Podávajte horúcu a môžete ju ozdobiť rozdrvom cesnaku alebo bylinkami podľa chuti.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *