Slovenský recept na gazpacho polievku:

Suroviny:
– 6 paradajok
– 1 uhorka
– 1 červená paprika
– 1 malá cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice olivového oleja
– 2 lyžice červeného vína ocot
– 500 ml paradajkového šťavy
– soľ a korenie podľa chuti

 

Gazpacho polievka recept

Postup:
1. Paradajky, uhorku a papriku opláchnite a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Cibuľu a cesnak ošúpajte a jemne nakrájajte.
3. V hrnci na stredne silnom ohni zohrejte olivový olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich dozlatista, aby sa uvoľnili ich chute.
4. Pridajte nakrájané paradajky, uhorku a papriku do hrnca. Nechajte ich krátko orestovať približne 5 minút.
5. Potom pridajte paradajkovú šťavu a nechajte všetko spolu variť asi 15 minút, aby sa zelenina zmäkčila.
6. Zmes pretlačte cez sitko alebo ju dajte do mixéra a rozmixujte na jemnú konzistenciu.
7. Pridajte červené víno ocot a ochutnajte soľou a korením podľa chuti. Premiešajte.
8. Nechajte polievku vychladnúť v chladničke aspoň 2 hodiny, aby sa ochutičky spojili a chuť sa dotvrdila.
9. Servírujte chladenú gazpacho polievku s kockami ľadu a ozdobte ju čerstvou bylinkou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *