20min
Tu je rýchly a jednoduchý recept na rascovú polievku s vajíčkom:
- Príprava času: 10 minút
- Čas varenia: 10 minút
- Celkový čas: 20 minút
- Porcie: 4
Zložky:
- 1 liter vývaru (môžete použiť zeleninový, kurací alebo hovädzí vývar)
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 cibuľa (nasekaná)
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice múky
- 400 ml smotany na varenie
- 4 vajcia
- 2 lyžičky rasce
- soľ a korenie podľa chuti
Rýchla rascová polievka s vajíčkom
Postup:
- Rozohrejte hrniec na strednom ohni a roztopte maslo. Pridajte cesnak a cibuľu a dusíme ich dozlatista.
- Primiešajte múku do cibule a cesnaku a miešajte 1-2 minúty, až kým zmes nezhnedne a nezačne príjemne vonieť.
- Pomaly nalejte vývar do hrnca a dobre premiešajte, aby sa vytvorila hladká zmes. Pridajte smotanu na varenie a znova premiešajte.
- Pridajte rasce a za stáleho miešania priveďte polievku k varu. Znížte teplotu a varíme 5-7 minút, alebo kým sa rasce nezmäknú.
- Vezmite si vajcia a dôkladne ich rozšľahajte do misky. Potom varte miešané vajíčka vo vriacom vývare. Miešaním vytvorte efekt vločiek.
- Ochutnajte polievku soľou a korením a prípadne dochuťte podľa svojich preferencií.
- Hotovú polievku rozdeľte do misiek a podávajte teplú.
Dúfam, že si vychutnáte túto skvelú rascovú polievku s vajíčkom!