Maxi knedličky do vývaru

Ak máte radi tradičnú slovenskú kuchyňu, môžem Vám poradiť s prípravou maxi knedlíčkov do vývaru, slovenským spôsobom. Tu je jednoduchý recept:

Potrebné suroviny:

  • 400 g zemiakov
  • 100 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • soľ

 

Maxi knedličky do vývaru

Postup:

  1. Zemiaky ošúpte a uvarte ich vo vode so soľou, až kým nebudú mäkké.
  2. Uvarené zemiaky sceďte a nechajte ich vychladnúť.
  3. Potom ich rozdrvte na kašu alebo ich jemne nastrúhajte na strúhadle a dajte ich do misky.
  4. Pridajte múku, vajce a štipku soli. Všetko dôkladne premiešajte, kým nezískate hladké cesto.
  5. Ak je cesto príliš riedke, pridajte trochu múky. Ak je príliš hrudkovité, pridajte trochu vody.
  6. Troubu predhrejte na 180 °C.
  7. Z cesta tvarujte menšie kulaté knedličky.
  8. Knedličky vložte do vriacej osolenej vody a varte asi 10-15 minút, kým nevyplávajú na povrch.
  9. Uvarené knedličky sceďte a pridajte ich do horúceho vývaru.
  10. Podávajte ešte teplé, ideálne s nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *