Tu je jednoduchý recept na tukožrútsku kapustovú polievku:

Suroviny:

  • 1 veľká hlava kapusty
  • 2 cibule
  • 4 zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 2 paradajky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • Soľ, korenie podľa chuti

 

Tukožrútska kapustová polievka – Recept

Postup:

  1. Kapustu opláchnite pod tečúcou vodou a nakrájajte na tenké pásiky.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpajte a nakrájajte na drobné kúsky.
  3. Zemiaky a mrkvu očistite a nakrájajte na malé kúsky.
  4. Paradajky opláchnite a nakrájajte na kocky.
  5. Rozohrejte olej vo veľkom hrnci a pridajte cibuľu a cesnak. Zmiešajte ich dozlatista.
  6. Pridajte kapustu, zemiaky a mrkvu do hrnca. Orestujte ich niekoľko minút.
  7. Pridajte paradajky a zeleninový vývar do hrnca. Premiešajte.
  8. Varíme na miernom ohni asi 30-40 minút, kým zelenina nezmäkne.
  9. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  10. Servírujte teplú a doprajte si s chlebom alebo kôrkou chlepca.

Dúfam, že vám recept chutí! Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *