Polievka z kaprích hláv

Jedna z možností, ako pripraviť polievku z kaprích hláv, je nasledujúci recept:

Potrebné suroviny:

  • Kaprí hlavy (približne 4-5)
  • Voda (približne 2 litre)
  • Cibuľa (1 stredná)
  • Mrkva (1 ks)
  • Petržlenová koreňová zelenina (1 ks)
  • Zeler (1 stonka)
  • Soľ (podľa chuti)
  • Čierne korenie (podľa chuti)
  • Bobkový list (1-2 listy)
  • Petržlenová vňať na ozdobenie (voliteľné)

 

Polievka z kaprích hláv

Postup:

  1. Kaprí hlavy dôkladne umyte pod tečúcou vodou, odstráňte šupky a eventuálne zvyšky žiabier.
  2. V hrnci zohrejte vodu a pridajte kaprí hlavy. Nechajte vodu prevrieť a znížte potom teplotu, aby voda len jemne vrelika.
  3. Počas varenia kladieme dôraz na odstraňovanie povrchových nečistôt, ktoré sa môžu uvoľniť z hláv. Odstraňujeme ich naberačkou alebo penovkou.
  4. V priebehu varenia polievku osolíme podľa chuti a pridáme čierne korenie a bobkový list.
  5. Počas varu polievku zbierame naberačkou od nánosu vznikajúcej peny, aby bola čo najčistejšia.
  6. Po asi 30-40 minútach varenia, kedy sa kaprí hlavy rozvarili a voda získala bohatú chuť, polievku precedíme cez jemné cedníky, ktoré odstránia väčšie nečistoty.
  7. Na cibuľi hrášte povaríme vývar z kaprích hláv.
  8. Vrch ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s čerstvým pečivom.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave chutnej polievky z kaprích hláv. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *