Kuracie prsia na zelenine s brokolicou

Kuracie prsia na zelenine s brokolicou.

  • 2 kuracie prsia
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajová lyžička mletého cesnaku
  • 1 čajová lyžička mletého korenia
  • Soľ podľa chuti
  • 1 brokolica
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 1 červená paprika, nakrájaná na kúsky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na kúsky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kúsky
  • 1 citrón
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

 

 

Kuracie prsia na zelenine s brokolicou

  1. Začnite tým, že si pripravíte kurčacie prsia. Očistite ich od tuku a prípadných kostí a nakrájajte na tenké rezance alebo kúsky. Posypte ich mletým cesnakom, korením a soľou. Môžete pridať aj citrónovú šťavu a trochu olivového oleja na zlepšenie chuti. Nechajte marinovať aspoň 15 minút.
  2. Počas marinovania prsia sa môžete venovať zelenine. Brokolicu očistite a rozdeľte na malé ružičky. Zohrejte vodu v hrnci a uvaríme brokolicu asi 3-4 minúty, len kým nebude mäkká, ale stále pevná. Potom ju opláchnite studenou vodou, aby sa zastavil proces varenia, a nechajte ju odkvapkať.
  3. Na rozohriatej panvici s trochou olivového oleja osmažte kurča na stredne silnom ohni. Kurča by malo byť zlatohnedé a dobre prepečené, čo by malo trvať asi 5-7 minút. Potom ho vyberte z pánve a dajte ho bokom.
  4. Do tej istej panvice pridajte ďalšie 2 lyžice olivového oleja a pridajte nakrájanú cibuľu, papriky a mrkvu. Smažte ich asi 5-7 minút, kým nezmäknú a získajú zlatistú farbu.
  5. Vráťte kurča do panvice a pridajte uvarenú brokolicu. Zamiešajte všetko dokopy a nechajte sa prehriať asi 2-3 minúty, aby sa všetko dobre zohrialo.
  6. Servírujte kurča na zelenine s brokolicou na tanieri a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávajte s plátkami citróna na dochutenie.

Toto jedlo je plné farieb, vitamínov a chutí a je ideálne ako zdravý obed alebo večera. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *