Kuracie prsia na prírodno na panvici.
- 2 kurčacie prsia (približne 200-250 gramov každé)
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
- 1 citrón
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Koriander alebo petržlen na ozdobu (voliteľné)
Kuracie prsia na prírodno na panvici s citrónom
- Príprava kurčacích prsíčok: Najprv umyte kurčacie prsia a osušte ich papierovým uterákom. Ak majú prebytočný tuk alebo kožu, môžete ju odstrániť.
- Marináda: V mise zmiešajte olivový olej, nasekaný cesnak, šťavu z citróna, soľ a čierne korenie. Táto zmes bude slúžiť ako marináda pre kurčacie prsia.
- Marinovanie kurčacích pŕs: Položte kurčacie prsia do misky alebo pekáča a potrite ich marinádou zo všetkých strán. Nechajte mäso marinovať aspoň 15 minút, ale ideálne dlhšie (1-2 hodiny) v chladničke. Počas marinovania si pripravte panvicu.
- Predhriatie panvice: Na strednom ohni predhrejte panvicu a pridajte trochu olivového oleja. Predhrievanie panvice je dôležité pre dosiahnutie krehkej kurčacej kože.
- Smaženie kurčacích prsíčok: Keď je panvica dostatočne rozohriata, položte kurčacie prsia do panvice s kožou nadol. Smažte ich asi 4-5 minút, kým koža nezíska krehkosť a zlatohnedú farbu. Potom obráťte prsia a smažte ďalších 4-5 minút na druhej strane, kým nie sú prsia dobre prepečené a šťavnaté.
- Kontrola prepečenia: Najlepší spôsob, ako zistiť, či sú prsia dobre prepečené, je použiť teplomer na mäso. Vnútorná teplota by mala dosiahnuť 75-80 °C.
- Podávanie: Keď sú kurčacie prsia hotové, vyberte ich z panvice a nechajte ich chvíľu odpočívať. Počas odpočinku sa šťava rovnomerne rozloží v mäse, čo zachová jeho šťavnatosť.
- Podávanie a ozdobenie: Kurčacie prsia môžete podávať s plátkami citróna a nasekaným koriandrom alebo petržlenom pre lepší vzhľad a chuťový zážitok.
Týmto spôsobom pripravené kurčacie prsia sú krehké zvonku a šťavnaté vo vnútri, s príjemnou citrónovou a cesnakovou chuťou. Podávajte ich napríklad s zemiakovou kašou a zeleninou ako prílohu. Dobrú chuť!
2)
Kuracie prsia sú obľúbenou surovinou, ktorú možno pripraviť na rôzne spôsoby. Dnes vám prinesieme originálny recept na kuracie prsia na prírodno na panvici s osviežujúcim citrónom. Tento recept je nielen jednoduchý, ale aj chutný a ideálny na rýchly obed alebo večeru.
Ingrediencie
Na prípravu kuracích pŕs na prírodno budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 4 kuracie prsia
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 citrón (šťava a kôra)
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvý tymian alebo petržlen na ozdobenie
Postup prípravy
Príprava kuracích pŕs na prírodno je veľmi jednoduchá. Najskôr si umyte kuracie prsia a jemne ich osušte papierovým uterákom. Osoľte a okoreňte z oboch strán. Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nasekaný cesnak a nechajte ho restovať pár sekúnd, až kým nezačne voňať.
Pridajte kuracie prsia na panvicu a smažte ich približne 5-7 minút z každej strany, kým nie sú zlatohnedé. Počas smaženia ich polejte šťavou z citrónu a posypte nastrúhanou kôrou. To dodá pokrmu osviežujúcu chuť. Aby ste zabezpečili rovnomerné prepečenie, občas ich otočte. V prípade potreby pridajte trošku vody na dno panvice, aby sa nesušili.
Po upečení kuracích pŕs ich podávajte teplé, ozdobené čerstvým tymiánom alebo petržlenom. Tento pokrm je skvelý s prílohou z ryže alebo zeleninovým šalátom. Dúfame, že si toto jedlo obľúbite!
Recept na kuracie prsia vyzerá veľmi chutne a jednoducho. Určite ho vyskúšam.
Tento recept je veľmi lákavý. Rád experimentujem s novými receptami, takže tento si určite vyskúšam.
Vyzerá to jednoducho a chutne, skvelý nápad na rýchly obed alebo večeru.
Recept na kuracie prsia vyzerá jednoducho a chutne. Rada by som ho vyskúšala.
Kuracie prsia sú skvelá surovina na rýchly obed. Tento recept sa mi veľmi páči.
Neviem či to zvládnem, ale chutí to určite dobre.
Čítala som o tomto recepte aj inde. Myslím, že je to skvelý spôsob, ako pripraviť kuracie mäso.
Tento recept na kuracie prsia je naozaj skvelý! Mám rád, ako sa dajú jednoducho pripraviť a chutia úžasne. Citronová šťava dodáva jedlu osviežujúci nádych. Odporúčam vyskúšať aj s ryžou, určite si pochutnáte!
Wow, to vyzerá naozaj chutne! Kuracie prsia sú mojou obľúbenou surovinou a tento recept vyzerá veľmi jednoduchý. Určite ho skúsim pripraviť na víkend pre rodinu. Ďakujem za inšpiráciu!
Recept na kuracie prsia ma nadchol! Mám rada jedlá, ktoré sú rýchle a zároveň chutné. Olivový olej a cesnak sú kombinácia, ktorú milujem. Už sa teším, kedy to vyskúšam doma!
Tento recept ma úplne uchvátil! Príprava kuracích pŕs s citrónom je skvelý nápad. Veľmi sa mi páči, že je to jednoduché a pritom také chutné. Určite ho odporučím svojim kamarátom!
Juj, aké úžasné kuracie prsia! Tento recept je presne to, čo som hľadal na rýchlu večeru po práci. Citronová chuť v kombinácii s cesnakom znie fantasticky. Ďakujem za tento tip!
‚Kuracie prsia na prírodno‘ znie veľmi dobre! Cítim už teraz tú vôňu cesnaku a citrónu vo vzduchu. Určite to vyskúšam pripravit pre svoju rodinu počas víkendu, budú nadšení!
‚Takéto jednoduché a chutné jedlo som hľadala!‘ Veľmi sa mi páči spôsob prípravy týchto kuracích pŕs. Ozdobenie čerstvým koriandrom alebo petržlenom pridá krásny vzhľad. Už sa neviem dočkať, kedy ich urobím.
‚Konečne recept, ktorý môžem urobiť aj ja!‘ Toto vyzerá tak jednoducho a pritom tak chutne! Kuracie prsia so šťavou z citrónu musia byť fantastické; nemôžem sa dočkať ich ochutnania.
‚Na tento recept som narazila náhodou a veľmi ma zaujal!‘ Myslím si, že všetci budeme mať radi tú osviežujúcu chuť citrónu spolu s krehkým mäsom. Ďakujem za úžasný tip na večeru!
‚Toto je presne to pravé pre nás!‘ Vždy hľadám rýchle recepty s kuracím mäsom a tento vyzerá perfektne! S týmto jednoduchým postupom bude určite všetko chutiť skvelo!