Kuracie prsia na prírodno na panvici s citrónom

Kuracie prsia na prírodno na panvici.

  • 2 kurčacie prsia (približne 200-250 gramov každé)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 citrón
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Koriander alebo petržlen na ozdobu (voliteľné)

 

Kuracie prsia na prírodno na panvici s citrónom

  1. Príprava kurčacích prsíčok: Najprv umyte kurčacie prsia a osušte ich papierovým uterákom. Ak majú prebytočný tuk alebo kožu, môžete ju odstrániť.
  2. Marináda: V mise zmiešajte olivový olej, nasekaný cesnak, šťavu z citróna, soľ a čierne korenie. Táto zmes bude slúžiť ako marináda pre kurčacie prsia.
  3. Marinovanie kurčacích pŕs: Položte kurčacie prsia do misky alebo pekáča a potrite ich marinádou zo všetkých strán. Nechajte mäso marinovať aspoň 15 minút, ale ideálne dlhšie (1-2 hodiny) v chladničke. Počas marinovania si pripravte panvicu.
  4. Predhriatie panvice: Na strednom ohni predhrejte panvicu a pridajte trochu olivového oleja. Predhrievanie panvice je dôležité pre dosiahnutie krehkej kurčacej kože.
  5. Smaženie kurčacích prsíčok: Keď je panvica dostatočne rozohriata, položte kurčacie prsia do panvice s kožou nadol. Smažte ich asi 4-5 minút, kým koža nezíska krehkosť a zlatohnedú farbu. Potom obráťte prsia a smažte ďalších 4-5 minút na druhej strane, kým nie sú prsia dobre prepečené a šťavnaté.
  6. Kontrola prepečenia: Najlepší spôsob, ako zistiť, či sú prsia dobre prepečené, je použiť teplomer na mäso. Vnútorná teplota by mala dosiahnuť 75-80 °C.
  7. Podávanie: Keď sú kurčacie prsia hotové, vyberte ich z panvice a nechajte ich chvíľu odpočívať. Počas odpočinku sa šťava rovnomerne rozloží v mäse, čo zachová jeho šťavnatosť.
  8. Podávanie a ozdobenie: Kurčacie prsia môžete podávať s plátkami citróna a nasekaným koriandrom alebo petržlenom pre lepší vzhľad a chuťový zážitok.

Týmto spôsobom pripravené kurčacie prsia sú krehké zvonku a šťavnaté vo vnútri, s príjemnou citrónovou a cesnakovou chuťou. Podávajte ich napríklad s zemiakovou kašou a zeleninou ako prílohu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *