Potrebujeme:

– 4 kusy kuracích pŕs
– 2 lyžice olivového oleja
– soľ, korenie
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 citrón
– 1 lyžička sušených bylín (napr. mäta, bazalka, oregano)

 

Prírodné kuracie prsia

Postup:

1. Kuracie prsia umyjeme a osušíme.
2. V miske zmiešame olivový olej, pretlačený cesnak, šťavu z citróna a sušené bylinky. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
3. Marinádu nalejeme na kuracie prsia a necháme odpočívať minimálne 30 minút (môžeme nechať aj cez noc v chladničke).
4. Kuracie mäso vyberieme z marinády a opatrne ho osušíme papierovou utierkou.
5. Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a prsia pečieme z oboch strán asi 5-7 minút, kým nie sú zlatisté a dobre prepečené.
6. Podávame teplé, ideálne s prílohou z čerstvej zeleniny alebo zemiakmi.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *