Potrebujeme:
– 500 g kreviet, očistených a ošúpaných
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 2 mrkvy, nakrájané na kocky
– 2 zelerové stonky, nakrájané na kocky
– 1 plechovka (400 g) nakrájaných paradajok
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 2 lyžice nasekaného petržlenového lístka na ozdobu
Kari polievka s krevetami
Postup:
1. V hrnci si zahrejeme olivový olej a pridáme cibuľu. Smažíme ju na miernom ohni, kým nezmäkne a nezačne sa zlatiť.
2. Pridáme cesnak, mrkvu a zeler a dusíme spolu asi 5 minút. Občas premiešame.
3. Do hrnca pridáme nakrájané paradajky spolu s šťavou z konzervy. Všetko dobre premiešame.
4. Zalejeme zeleninovým vývarom a privedieme k varu. Necháme vrieť asi 15 – 20 minút, kým zelenina nezmäkne.
5. Priestupne pridávame očistené a ošúpané krevety. Varíme 3 – 5 minút, kým krevety nezmenia farbu a nezačnú plávať.
6. Polievku dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
7. Hotovú polievku môžeme ozdobiť nasekaným petržlenovým lístkom.
Podávame horúcu ako predjedlo alebo hlavné jedlo. Dobre sa hodí s čerstvým chlebom alebo bagetkou. Dobrú chuť!