Zamatová karfiolová polievka (Velouté Dubarry)

Tu je recept na Zamatovú karfiolovú polievku (Velouté Dubarry):

Suroviny:

  • 1 veľká hlava karfiolu, rozdelená na rôzne kvety
  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka smotany na varenie
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvý petržlen na ozdobu

 

Zamatová karfiolová polievka (Velouté Dubarry)

Postup:

  1. V hrnci zohrejte maslo na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nebudú mäkké a aromatické.
  2. Pridajte kvety karfiolu do hrnca a orestujte ich s cibuľou a cesnakom asi 5 minút.
  3. Zalejte zeleninovým vývarom a privedte k varu. Potom znížte teplotu a nechajte varíť, kým karfiol nezmäkne.
  4. S pomocou mixéra alebo mixéru rozmixujte polievku na hladkú konzistenciu.
  5. Vráťte ju späť do hrnca a pridajte smotanu na varenie. Ochutnajte soľou a korením a prípadne pridajte podľa chuti.
  6. Podávajte polievku s čerstvým petržlenom ako ozdobou.

Dúfam, že si užijete túto vynikajúcu Zamatovú karfiolovú polievku!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *