Tu je recept na výbornú zapraženú hubovú polievku:

Suroviny:

  • 500 g čerstvých húb (napríklad šampiňóny, hríby, pečiarky)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice hladkej múky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 lyžička sušeného majoránu
  • 200 ml smotany na varenie

 

Zapražená hubová polievka

Postup:

  1. Huby si očistite a nakrájajte na tenké plátky. Cibuľu a cesnak nasekajte.
  2. V hrnci rozohrejte maslo a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich na strednom ohni, až kým nebudú mäkké a zľahka zlatisté.
  3. Pridajte huby a nechajte ich opražiť, kým nezmenia farbu a vypustia šťavu. To by malo trvať približne 10 minút.
  4. Potom pridajte múku a miešajte, kým sa huby dobre obalí. Postupne zalejte vývarom a dobre premiešajte.
  5. Ochutnajte soľou, čiernym korením, tymiánom a majoránom. Nechajte polievku variť asi 15 minút na miernom ohni, aby sa chute spojili.
  6. Na záver pridajte smotanu na varenie a nechajte ju zohriať. Počkajte, kým sa polievka dostatočne zohreje, ale nevarte ju už.
  7. Servírujte horúcu zapraženú hubovú polievku s čerstvou petržlenovou vňaťou a kôstkami čerstvého chleba.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *