Ingrediencie:
– 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
– 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
– 2 zemiaky, nakrájané na kocky
– 1 pór, nakrájaný na kolieska
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 2 polievkové lyžice olivového oleja
– 1 lyžica masla
– 2 lyžice hladkej múky
– petržlenová vňať na ozdobenie

 

Rascová polievka so zeleninou

Postup:
1. Na rozohriatom oleji a masle orestujeme cibuľu dozlatista.
2. Pridáme cesnak a orestujeme ďalšie 2 minúty.
3. Potom pridáme zeleninu (mrkvu, zemiaky a pór) a orestujeme ju ďalších 5 minút.
4. Pridáme múku a dobre premiešame, aby sa zelenina obalila v múke.
5. Postupne prilievame zeleninový vývar a necháme prevrieť.
6. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
7. Varíme na miernom ohni asi 20-25 minút, kým zelenina nezmäkne.
8. Podávame posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *