Na prípravu ázijskej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200 gramov mäsa (kuracie prsia, hovädzie mäso alebo krevety)
– 150 gramov udon alebo ramen rezancov
– 1 mrkva
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 červená paprika
– 1 broskyňa (možno nahradiť mangom alebo ananasom)
– 2 polievkové lyžice sójovej omáčky
– 1 polievková lyžica rybacej omáčky
– 1 polievková lyžica hnedého cukru
– 1 polievková lyžica kukuričného škrobu (na zahusťovanie)
– 1 polievková lyžica oleja (slnečnicového, sezamového alebo iného)
Ázijska polievka recept
Postup:
1. Mäso nakrájajte na tenké pásiky alebo kocky. Ak používate kuracie mäso, vyprážajte ho na oleji až do zlatista. Ak používate hovädzie mäso, predtým ho mierne osolte, opečte a potom vložte do polievky. Ak používate krevety, nechajte ich len krátko povariť v polievke.
2. V hrnci rozohrejte olej a priparte nasekanú cibuľu a cesnak. Pridajte nakrájanú mrkvu a papriku a orestujte ich pár minút.
3. Do zeleninového vývaru pridajte sójovú omáčku, rybiu omáčku a hnedý cukor. Dobre premiešajte a nechajte polievku povariť asi 10 minút na miernom ohni.
4. V malom množstve vody rozmiešajte kukuričný škrob a pridajte ho do polievky. Zmiešajte dobre, aby sa polievka zahusťovala.
5. Pridajte do polievky uvarené rezance a vyprážané mäso alebo krevety.
6. Nakoniec pridajte do polievky nakrájanú broskyňu a nechajte ju povariť ešte pár minút.
7. Polievku podávajte horúcu a ozdobte ju čerstvou koriandrovou vňaťou alebo zelenou cibuľkou.
Dobrú chuť!