Čínska slepačia polievka s kapustou

 

Čínska slepačia polievka s kapustou je chutné a sýte jedlo, ktoré sa často podáva v ázijských reštauráciách. Tu je jednoduchý recept na túto polievku:

Suroviny:

  • 500 g kuracieho mäsa (použite buď mäso s kostami alebo filé)
  • 1 liter vývaru (kurací alebo zeleninový)
  • 1 strúčik cesnaku (jemne posekaný)
  • 1 cibuľa (jemne posekaná)
  • 2 mrkvy (očistené a nakrájané na plátky)
  • 2 hrste natrhanej kapusty
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 1 čajová lyžička rybího cukru
  • 1 čajová lyžička sezamového oleja
  • soľ a korenie na dochutenie
  • petrezlenová vňať na ozdobu

 

Čínska slepačia polievka s kapustou

Postup:

  1. V hrnci zohrejte lyžicu oleja a orestujte cibuľku, cesnak a mrkvu.
  2. Pridajte kuracie mäso a opäť krátko orestujte, aby sa mäso zatiahlo.
  3. Pridajte vývar a nechajte zovrieť. Následne znížte teplotu a varíme asi 15-20 minút, kým sa mäso neuvarte.
  4. Vyberte mäso z vývaru, odbahnite ho a nakrájajte na malé kúsky.
  5. Do vývaru pridajte nakrájané mrkvu a kapustu. Varíme ďalších 10 minút, kým sa zelenina zmäkne.
  6. Pridajte sójovú omáčku, rybí cukor, sezamový olej, soľ a korenie na dochutenie. Premiešajte a varíme ďalších pár minút.
  7. Pred podávaním dohodte súčasť mäsa do každej misky, potom polievku nalejte cez mäso a posypte petržlenovou vňaťou pre dekoráciu.

Dúfam, že si pochutnáte na tejto ľahkej a chutnej čínskej slepačej polievke s kapustou!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *