Čínska slepačia polievka s kapustou je chutné a sýte jedlo, ktoré sa často podáva v ázijských reštauráciách. Tu je jednoduchý recept na túto polievku:
Suroviny:
- 500 g kuracieho mäsa (použite buď mäso s kostami alebo filé)
- 1 liter vývaru (kurací alebo zeleninový)
- 1 strúčik cesnaku (jemne posekaný)
- 1 cibuľa (jemne posekaná)
- 2 mrkvy (očistené a nakrájané na plátky)
- 2 hrste natrhanej kapusty
- 2 lyžice sójovej omáčky
- 1 čajová lyžička rybího cukru
- 1 čajová lyžička sezamového oleja
- soľ a korenie na dochutenie
- petrezlenová vňať na ozdobu
Čínska slepačia polievka s kapustou
Postup:
- V hrnci zohrejte lyžicu oleja a orestujte cibuľku, cesnak a mrkvu.
- Pridajte kuracie mäso a opäť krátko orestujte, aby sa mäso zatiahlo.
- Pridajte vývar a nechajte zovrieť. Následne znížte teplotu a varíme asi 15-20 minút, kým sa mäso neuvarte.
- Vyberte mäso z vývaru, odbahnite ho a nakrájajte na malé kúsky.
- Do vývaru pridajte nakrájané mrkvu a kapustu. Varíme ďalších 10 minút, kým sa zelenina zmäkne.
- Pridajte sójovú omáčku, rybí cukor, sezamový olej, soľ a korenie na dochutenie. Premiešajte a varíme ďalších pár minút.
- Pred podávaním dohodte súčasť mäsa do každej misky, potom polievku nalejte cez mäso a posypte petržlenovou vňaťou pre dekoráciu.
Dúfam, že si pochutnáte na tejto ľahkej a chutnej čínskej slepačej polievke s kapustou!