Cesnakový krém - polievka

Tu je recept na česnakový krémový polievku:

Suroviny:

  • 4 veľké hlavy cesnaku
  • 2 cibule
  • 4 zemiaky
  • 3 lyžice masla
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka smotany na varenie
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 1 lyžica olivového oleja
  • čerstvá petržlenová vňať 

 

Cesnakový krém – polievka

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C. Ošúpajte a nastrúhajte cesnak a cibuľu. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky.
  2. Vložte cesnak na plech pokrytý papierom na pečenie, pokvapkaný olejom. Pečte ho asi 15-20 minút, kým nezhnedne a nezmäkne.
  3. V hrnci roztopte maslo. Pridajte nakrájanú cibuľu a dusite ju približne 5 minút, kým nezmäkne.
  4. Pridajte k dusenej cibuli zemiaky, opečený cesnak a zalejte zeleninovým vývarom. Varíme na miernom ohni, až kým sa zemiaky zmäknú.
  5. Použite mixér na hladké rozmixovanie polievky. Ak je príliš hustá, pridajte smotanu na varenie a dôkladne premiešajte.
  6. Ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti. Na záver môžete ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *