Prinášame Vám recept na tradičnú slovenskú mrkvovú polievku s vlockami:

Potrebné ingrediencie:
– 500 g mrkvy
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice oleja
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a korenie podľa chuti
– 100 g vločiek (hocijaké môžete použiť, napríklad ovsené alebo pšeničné)
– 1 lyžica hladkej múky
– petržlenová vňať na ozdobenie

 

Mrkvová polievka s vločkami

Postup:

1. Olúpeme a nastrúhame mrkvu na hrubom strúhadle. Cibuľu a cesnak nakrájame na malé kúsky.

2. Panvicu zohrejeme na stredne silnom ohni a na oleji orestujeme cibuľu a cesnak dozlatista.

3. Pridáme nastrúhanú mrkvu a restujeme ju spolu so zastavenou cibuľou a cesnakom asi 5 minút.

4. Do hrnca pridáme zeleninový vývar a varíme na miernom ohni, kým sa mrkva zmäkne. To môže trvať približne 20-30 minút.

5. Pripravíme si “zahustenie” polievky. Na panvici rozpustíme lyžicu oleja, pridáme lyžicu múky a počkáme, kým múka zhnedne. Potom pridáme trochu z vývaru zo šupky a miešame, aby sme zabránili tvorbe hrudiek.

6. Do vývaru pridáme zahustenú múku a dôkladne premiešame.

7. Vločky pridáme do polievky a variť ďalších 3-5 minút, kým nezmäknú.

8. Polievku dochutíme soľou a korením podľa chuti.

9. Podávame v hlbokých tanieroch s nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *