Talianska zeleninová polievka, známa aj pod názvom Acquacotta, je skvelou voľbou pre milovníkov talianskej kuchyne. Táto polievka je príjemne bohatá na zdravé zeleninové prísady a má jedinečnú chuť. Tu je jednoduchý recept, ktorý vám pomôže ju pripraviť:
Suroviny:
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nasekané
- 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
- 2 zemiaky, nakrájané na kocky
- 2 paradajky, nakrájané na kocky
- 1 hrstka špenátu, opláchnutá a pokrájaná
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- čerstvý petržlen na ozdobenie
Talianska zeleninová polievka (Acquacotta)
Postup:
- Na sporáku zahrejte olivový olej vo veľkej hrnci na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte mrkvu, zemiaky, paradajky a špenát do hrnca. Orestujte ich niekoľko minút, kým sa začnú mierne zmäknúť.
- Zalejte zeleninu zeleninovým vývarom. Pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti. Nechajte polievku variť na miernom ohni asi 20-25 minút, kým sa zelenina úplne zmäkne.
- Pred podávaním ozdobte každý tanier čerstvým petržlenom.
Talianska zeleninová polievka Acquacotta je skvelým príkladom tradičnej talianskej kuchyne. Má bohatú chuť a je plná vitamínov zo zeleniny. Môžete ju podávať ako predjedlo alebo ako samostatné jedlo. Dobrú chuť!