Talianska zeleninová polievka (Acquacotta)

Talianska zeleninová polievka, známa aj pod názvom Acquacotta, je skvelou voľbou pre milovníkov talianskej kuchyne. Táto polievka je príjemne bohatá na zdravé zeleninové prísady a má jedinečnú chuť. Tu je jednoduchý recept, ktorý vám pomôže ju pripraviť:

Suroviny:

  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nasekané
  • 2 mrkvy, nakrájané na kolieska
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 2 paradajky, nakrájané na kocky
  • 1 hrstka špenátu, opláchnutá a pokrájaná
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvý petržlen na ozdobenie

 

Talianska zeleninová polievka (Acquacotta)

Postup:

  1. Na sporáku zahrejte olivový olej vo veľkej hrnci na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  2. Pridajte mrkvu, zemiaky, paradajky a špenát do hrnca. Orestujte ich niekoľko minút, kým sa začnú mierne zmäknúť.
  3. Zalejte zeleninu zeleninovým vývarom. Pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti. Nechajte polievku variť na miernom ohni asi 20-25 minút, kým sa zelenina úplne zmäkne.
  4. Pred podávaním ozdobte každý tanier čerstvým petržlenom.

Talianska zeleninová polievka Acquacotta je skvelým príkladom tradičnej talianskej kuchyne. Má bohatú chuť a je plná vitamínov zo zeleniny. Môžete ju podávať ako predjedlo alebo ako samostatné jedlo. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *