Hrachová polievka zo suchého hrachu s uzeným mäsom je jednoduchá, chutná a lahodná jedlo, ktoré vás zohreje v chladných dňoch.

Ingrediencie:
– 250g suchého hrachu
– 200g uzeného mäsa
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 1 petržlenový koreň
– 1 zemiak
– soľ, čierne korenie, mletá paprika

 

Hrachová polievka zo suchého hrachu s údeným mäsom

Postup:
1. Hrach dôkladne pretriedime, prepláchneme a namočíme do vody cez noc.
2. Na druhý deň hrach scedíme a vložíme do hrnca.
3. Pridáme 1,5 litra vody a variť na miernom ohni cca 30-40 minút, kým hrach nezmäkne.
4. Medzitým očistíme zeleninu, nakrájame ju na drobné kúsky a pridáme do hrachu.
5. Nakrájame uzené mäso na drobné kúsky a tiež pridáme do hrnca.
6. Dochutíme soľou, čiernym korením a mletou paprikou podľa chuti.
7. Varíme ďalších 15-20 minút, kým zelenina nie je mäkká.
8. Polievku necháme odstáť pár minút pred podávaním.

Hrachová polievka zo suchého hrachu s uzeným mäsom je hotová a môžete ju servírovať s čerstvým chlebom alebo pokvapkávame smotanovým šľahačkou. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *