Tekvicová polievka s červenou šošovicou
Recept na tekvicovú polievku s červenou šošovicou.

Čas prípravy: 60 minút

Ingrediencie:

  • 2 väčšie cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 stredne veľká tekvica (asi 500 g)
  • 1 hrnček červenej šošovice
  • 1 pór (len biela časť)
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky mletej kurkumy
  • 1/2 lyžičky mletej rasce
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Tekvicová polievka s červenou šošovicou

Postup:

  1. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemné kúsky. Tekvicu očistíme, zbavíme semien a nakrájame na menšie kúsky. Mrkvu a zemiaky ošúpeme a nakrájame tiež na menšie kocky.
  2. V hrnci si zohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu a cesnak. Orestujeme ich dozlatista.
  3. Pridáme tekvicu, červenú šošovicu, pór, mrkvu a zemiaky. Osolíme, pridáme mletú sladkú papriku, kurkumu a rasce. Všetky ingrediencie dobre premiešame.
  4. Zalejeme zeleninovým vývarom a privedieme k varu. Potom znižujeme teplotu a varíme na miernom ohni približne 40 – 50 minút, kým sú všetky ingrediencie mäkké.
  5. Polievku rozmixujeme pomocou mixéra (prípadne ju môžeme nechať aj celú s kúskami, podľa preferencií).
  6. Hotovú tekvicovú polievku posolíme a opepríme podľa chuti. Servírujeme s kôpkou čerstvej petržlenovej vňate alebo s krekrom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *