Kapustovo šošovicová polievka

Kapustová sosovicová polievka je tradičná slovenská jedlá, ktorá je obľúbená pre svoju výživnú hodnotu a výbornú chuť. Tu je jednoduchý recept na túto chutnú polievku:

Potrebné suroviny:

  • 200 g sladkej kapusty, nasekané na hrubšie prúžky
  • 100 g zeleru, na kocky
  • 100 g mrkvy, na kocky
  • 100 g cibule, nakrájaná na jemno
  • 100 g zelených šošoviek
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička sušeného majoránky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • voda alebo zeleninový vývar

 

Kapustovo šošovicová polievka

Postup:

  1. V hrnci si rozohrejte olej a orestujte cibuľu, zeler a mrkvu, kým nezačnú zmäknúť.
  2. Pridajte kapustu a dusíme niekoľko minút.
  3. Pridajte šošovice, cesnak, sladkú papriku a majoránku. Premiešajte a za chvíľu zalejte vodou alebo zeleninovým vývarom.
  4. Primiešajte soľ a korenie podľa chuti.
  5. Varíme na miernom ohni asi 30-40 minút, kým nezmäknú všetky suroviny a vytvorí sa krémová konzistencia.
  6. Ochutnajte a prípadne dosoľte alebo okoreňte podľa chuti.

Podávajte kapustovú sosovicovú polievku horúcu s čerstvým chlebom alebo pečivom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *