Paradajková polievka - Bonvivani

Tu je jednoduchý recept na paradajkovú polievku “Bonvivani”:

Zložky:

  • 1 kg paradajok, nahrubo nakrájaných
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 mrkva, nakrájaná na kocky
  • 1 stonka zeleru, nakrájaná na kocky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 čajová lyžička cukru (voliteľné)
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvé lístky bazalky, nasekané 
  • kyslá smotana alebo krutóny 

 

Paradajková polievka – Bonvivani

Postup:

  1. Na strednej teplote si rozohrejte olivový olej vo veľkom hrnci. Pridajte cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler. Orestujte ich, kým zelenina nezmäkne a cibuľa nezačne byť priesvitná.
  2. Pridajte nakrájané paradajky do hrnca a varte ďalších 5 minút za občasného miešania.
  3. Nalejte do hrnca zeleninový vývar a nechajte zmes prevrieť. Znížte teplotu a nechajte krčkovať približne 15-20 minút, kým paradajky nezmäknú a chute sa spoja.
  4. Použite ponorný mixér alebo mixér až do hladka. Ak používate mixér, nechajte zmes trochu vychladnúť pred mixovaním a prípadne pracujte v dávkach.
  5. Vráťte polievku do hrnca a pridajte soľ, korenie a cukor (ak chcete) podľa chuti. Nechajte krčkovať ďalších 5 minút, aby sa chute prepojili.
  6. Paradajkovú polievku podávajte horúcu a ozdobte čerstvými nasekanými lístkami bazalky. Môžete pridať aj lyžičku kyslej smotany alebo trochu krutónov pre ďalšiu chuť a textúru.

Dobrú chuť pri príprave vlastnej paradajkovej polievky bonvivani!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *